Loaded puree met groenten
30 min bereidingstijd
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Snijd de courgette en de paprika in reepjes en de uien in partjes. Schep de groenten om met de olijfolie, zout en peper.
- Verhit de grillpan. Gril de groenten in porties in 4-5 minuten beetgaar en met mooie grillstrepen. Schep elke portie op een bord en houd onder een deksel warm.
- Verwarm intussen in een (diepe) koekenpan de aardappelpuree volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd de tomaten in blokjes. Rasp de kaas. Pluk de blaadjes van de takjes basilicum.
- Neem de pan puree van het vuur. Verdeel de gegrilde groenten met de tomaat en de basilicum over de puree. Bestrooi met de kaas en besprenkel naar wens nog met een beetje extra vierge olijfolie.
- In de stijl van loaded fries: romige aardappelpuree getopt met gegrilde groenten, basilicum en Parmezaanse kaas. Schep voor een extra zomers tintje de rasp van 2 citroenen door de puree.
- Tip: Voeg ook eens een handvol geraspte Parmezaanse kaas toe aan de warme aardappelpuree.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 345 kcal
- 18 g vet waarvan 6 g verzadigd
- 34 g koolhydraten
- 8 g eiwit
- 6 g vezels
- 1,7 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen